Crazybikeworld

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Για σου ρε Σάββα !!

E-mail Print PDF
Ο φίλος μας Σάββας, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό ttoppouzokypraios ή ttoppouz ή ttopp, γύρισε στα πάτρια εδάφη της Κύπρου και έτσι θα τον χάσουμε από την ζωντανή μας παρέα. Με την ευκαιρία αυτή ήθελα να γράψω δύο τρία λόγια για τον φίλο μου τον Σάββα που πιστεύω ότι εκφράζουν αρκετά από τα παιδιά που τον γνώρισαν.
Τον Σάββα τον γνώρισα κάνοντας ποδήλατο. Σε μία βόλτα που είχε κανονιστεί από το Cyclist Friends, είχαμε δώσει ραντεβού για να πάμε στα Βασιλικά Κτήματα για ΜΤΒ. Μπορώ να πω ότι όταν τον είδα για πρώτη φορά φοβήθηκα – είχε μακρύ μαλλί, μακρύ μούσι …. Ήταν σαν ένας ατημέλητος καλόγερος !! Και για να κάνει τα πράματα πιο πολύπλοκα ο φίλος του, Κύπριος επίσης και γνωστός και μη εξαιρετέος ΚΕΟ-the-MAN, είχε ακριβώς το ίδιο στυλ. Ήξερα από πριν ότι ήταν από την Κύπρο και φοιτητές και έτσι υπέθεσα ότι μάλλον τους έστειλε ή Μονή Κύκκου στην εδώ θεολογική…

Βεβαία μετά τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε κατάλαβα ότι το μόνο που δεν μπορούσε, ήταν να είναι καλόγεροι!!! Τέλος πάντων κάναμε μια καταπληκτική βόλτα και μου έδειξε φανταστικά μέρη, τα οποία αργότερα καθιερώθηκαν σαν μία από τις πιο αγαπημένες της κοινότητας των Cyclist Friends.


(O ορσιμός τις λέξης "ττοππουζος")

Με τον Σάββα περάσαμε πολλά μαζί από τότε. Μεγάλες και μικρές βόλτες, εύκολες και δύσκολες. Δεν θυμάμαι να τον έχω δει ποτέ να είναι μουτρωμένος, μουρμούρης ότι και να γινόταν. Όσο ήταν πάνω στο ποδήλατο ήταν ευτυχισμένος με τα πάντα, με το τεράστιο του χαμόγελο να κάνει «καφρίλες» και να μας τσιγκλάει όλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι με τον Σάββα και να μην περάσεις καλά και να μήν θες να ξαναβγείς μαζί του.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Σάββας είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων. Οι γνώσεις του για το ποδήλατο είναι αστείρευτες και το ίδιο απίστευτη είναι η τεχνική του και η φυσική του κατάσταση. Παλαιός αθλητής γάρ αλλά ουδέποτε νιώθεις ότι σου κάνει επίδειξη. Βγάζει μια ήρεμη δύναμη και ήταν πάντα πολύ καθησυχαστικό να είναι στην παρέα ο “ttoppy”.(Εν δράση)

Από τον Σάββα έμαθα πολλά και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά νιώθω ένα μεγάλο κενό χωρίς τον Σάββα μαζί μου γιατί τις πιο όμορφες μου ποδηλατικές εμπειρίες τις περάσα μαζί του. Είναι νομίζω και ο μόνος που καταλαβαίνει τον εσωτερικό μου διχασμό με την κούρσα και το ΜΤΒ !!! Επίσης νιώθω κατά-υποχρεωμένος και ευγνώμον για το ότι με έσπρωξε, με τον τρόπο του, να συμμετέχω στο πρώτο μου μπρεβέτ. Χωρίς τον Σαββή δεν θα έκανα ποτέ μου αυτό το μεγάλο, για εμένα, βήμα.(Εθελοντής στους Ολυμπιακούς παρέα με κάποιον κ. Indurain)

Εκτός από εμένα πιστεύω ότι και άλλος κόσμος βοηθήθηκε από τον Σαββή μας. Και σαν administrator & moderator της κοινότητας των "cyclist friends" βοήθησε τα μέγιστα στο να μεγαλώσει και να φτάσει τα 1,500+ μέλη μιας που με το μεράκι του, το στυλ του και το χιούμορ του τράβηξε αρκετό κόσμο και τον παρακίνησε να ξαναρχίσει το ποδήλατο.(Στην Ισπανία)


Όπως λένε όμως όλα τα καλά πράματα τελειώνουν, Εγώ εύχομαι ο Σάββας να έφυγε από την Ελλάδα με (γενικά) καλές αναμνήσεις, καλές εμπειρίες που θα του είναι χρήσιμες στην μετέπειτα ζωή του και προπαντός είμαι σίγουρος ότι αφήνει πίσω καλούς φίλους.

Είμαι σίγουρος επίσης ότι εκεί που θα πάει θα συνεισφέρει πραγματικά πάρα πολλά στον χώρο του ποδηλάτου, Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις και να τον αγχώσω αλλά με λίγα λόγια η Κυπριακή ποδηλασία είναι πολύ τυχερή που έχει στους κόλπους της τον Σάββα.

Σάββα καλή σου επιτυχία και στην ποδηλατική αλλά και προπαντός και στην προσωπική σου ζωή. Και όταν επισκεπτόμαστε την Νήσον, ξέρουμε ότι ένας φίλος μας θα είναι εκεί να μας περιμένει με το ζεστό του χαμόγελο.


(Όταν θα ερχόμαστε Κύπρο θα πίνουμε ΚΕΟ όμως !!)

 

Facebook Share

Share on facebook