Crazybikeworld

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Κρίμα βρε παιδιά....

E-mail Print PDF

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έγιναν στα πρώην Βασιλικά κτήματα στο Τατόι αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας. Οργανωτές η εταιρία Outsports με τις ευλογίες τις Κοινότητας Κρυονερίου. Πολύ καλή ιδέα, που την επικροτώ και εύχομαι να καθιερωθεί ώστε οι λάτρεις του ποδηλάτου και του τρεξίματος, που ολοένα και πληθαίνουν, να έχουν ένα ακόμα αγώνα-στόχο στο καλεντάρι τους.

Με το πλήθος των αγώνων που οργανώνονται τον τελευταίο καιρό, θα ήθελα να πω ότι σιγά σιγά 'γινόμαστε Ευρώπη'. Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω, μιας που 'Ευρώπη' δεν σημαίνει μόνο ποσότητα αλλά και ποιότητα. Και εξηγώ:-

 

 

Ο αγώνας έγινε μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας που σημαίνει ότι η περιοχή χρήζει ιδιαίτερης προστασίας, κάτι που οι οργανωτές οφείλουν να ξέρουν και να οργανωθούν ανάλογα. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται ότι ήταν η μέσα στις προτεραιότητες τους γιατί άφησαν τον χώρο που τους φιλοξένησε στην κατάσταση που βλέπετε.

Είναι εξοργιστικό το ότι δύο μέρες μετά τον αγώνα υπάρχουν ακόμα κορδέλες και ταμπέλες στην περιοχή. Γιατί δεν μαζεύτηκαν; Κάνατε τον αγώνα σας, γιατί δεν φροντίσατε ΑΜΕΣΩΣ να μαζευτούν όλα ; Σίγουρα δικαιολογίες θα υπάρχουν πολλές - θα φταίει ο Δήμος, ο οργανωτής, ο υπάλληλος που πιθανό να πήγε αλλά βαρέθηκε / δεν ήξερε ..... δεν ξέρω και δεν με νοιάζει - η ουσία είναι ότι η πλαστικούρα είναι ακόμα εκεί και ρυπαίνει τον Εθνικό Δρυμό που όλοι μας τόσο (μα τι υποκρισία Θεέ μου) στεναχωρηθήκαμε που κάηκε !!! Είναι εξοργιστικό ότι σαν ποδηλάτες καβαλάμε το άτι τής ηθικής και βλέπουμε όλους τους άλλους αφ' υψηλού με υπεροψία - κατηγορούμε τους εντουράδες, του τζιπάτους και εμείς είμαστε το ίδιο.  Είμαι σίγουρος ότι αν περπατήσω τη διαδρομή θα βρω σαμπρέλες, τζελάκια και άλλα σκουπίδια που πετάχτηκαν στο όνομα του 'καλύτερου χρόνου' από τους οικολόγους συμποδηλάτες μας.

Αν και δεν είναι όλοι οι διοργανωτές έτσι αμελείς (το MTB Open Cup, το X-Poros οι αγώνες Athensmounains είναι λαμπρές εξαιρέσεις), δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το απαράδεκτο γεγονός, ενώ πέρσι σε κάποιο αγώνα τρεξίματος είχαν αφεθεί οι κορδέλες κρεμασμένες στα δέντρα - άλλες τις μάζεψα εγώ, άλλες τις μάζεψαν άλλοι, άλλες τις πήρε ο αέρας. Ελπίζω αυτό να είναι το τελευταίο τέτοιο θλιβερό γεγονός και ότι τα αυτονόητα θα τηρούνται από εδώ και πέρα.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Από την μία θα μπορούσαμε να κάνουμε ...τίποτα. Να διαβάσουμε το άρθρο, να κουνήσουμε το κεφάλι και να ξαναγυρίσουμε στην ρουτίνα μας. Από την άλλη θα μπορούσαμε να δείξουμε ότι μας ενοχλούν αυτές οι πρακτικές. Πώς ; Καταρχήν μπορούμε να γράψουμε ένα ευγενικό e-mail διαμαρτυρίας στην Κοινότητα και στον οργανωτή. Μετά μπορούμε να γνωστοποιούμε στους οργανωτές την "απαίτησή" μας να μαζεύονται όλα τα σκουπίδια μετά τον αγώνα κατά την διάρκεια εγγραφής μας. Και στο τέλος να μην λαμβάνουμε μέρος σε αγώνες όπου οι διοργανωτές αμελούν να εκτελέσουν αυτή τους την υποχρέωση. Αν δείξουμε ΟΛΟΙ ότι θέλουμε τα δάση καθαρά και δεν είναι η άποψη μερικών λίγων γραφικών, τότε τα πράματα θα αλλάξουν. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε την τύχη μας....αρκεί να το πιστέψουμε και να το κάνουμε.

Όπως και να έχει, το Σαββατοκύριακο η παρέα μου και εγώ θα καθαρίσουμε ότι άλλο βρούμε. Όσοι από εμάς πάμε στα Βασιλικά και ξεδίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο ας έχουμε μαζί μας μια σακουλίτσα να μαζέψουμε ότι άφησαν πίσω τους οι βάρβαροι. Κάνουμε καλό στο Βουνό και στη Φύση που τόσο το έχει ανάγκη.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Την Παρασκευή 19 Μαρτίου, 1 εβδομάδα μετά τον αγώνα, πήγα και έτρεξα μέρος τις διαδρομής με σκοπό να μαζέψω ότι σκουπίδι είχε μείνει. Σας ενημερώνω ότι (σε αυτό τουλάχιστον το κομμάτι τις διαδρομής) τα πάντα έχουν μαζευτεί και δεν βρήκα το παραμικρό σκουπίδι πεταμένο κάτω !!! Απο ότι έμαθα τα μάζεψε η Κοινότητα. Μπράβο τους - κάνανε πολύ καλή δουλειά !!

 

Facebook Share

Share on facebook